מנורה חברה לביטוח בע"מ-ת"א נ' כהן אמיר ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
63480-07
17.1.2011 |
|
בפני : יאיר דלוגין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מנורה חברה לביטוח בע" מ |
: 1. כהן אמיר 2. ענק החלפים |
| החלטה | |
החלטה
מדובר בתביעת שיבוב לקבלת שיפוי בגין סכומים ששילמה התובעת למבוטחה בקשר עם תאונת דרכים שאירעה בין רכב השייך לנתבעים או מי מהם ואשר נהג בו עובד הנתבעים או מי מהם ואשר התנגש עם רכב שהתובעת בטחה.
עד היום לא ניתן היה לברר את התיק ולשמוע בו ראיות שכן נהג רכב הנתבעים מר מתן כה לא אותר עד היום.
חרף מס' החלטות של בית המשפט נתבע 1 שהינו לטענתו מנהל נתבעת 2 אשר כאמור הייתה לפי טענת נתבע 1 מעבידתו של נהג הרכב מתן כהן, אשר לא שיתף פעולה בכל מה שנוגע לאיתור נהג הרכב.
מסקנה זו נובעת מכך שלאחר החלטת בית המשפט מיום 6/5/09 הגישה התובעת הודעה על אי שיתוף פעולה כאמור ביום 31/8/09 והנתבע 1 לא הגיב להודעה זו למרות החלטת בית המשפט מיום 9/9/09 שלפיה עליו לעשות כן תוך 14 יום.
בהתאם לכך ולאחר הודעה נוספת על אי שיתוף פעולה נקבע הדיון להיום בהחלטת בית המשפט מיום 31/1/10.
הנתבע 1 לא התייצב לדיון היום. אישור המסירה המתייחס לדיון היום נסרק רק בחלקו ולא ניתן לראות מתוכו האם בוצעה מסירה להיום לנתבע 1 אם לאו.
יצוין כי הנתבע 1 נתן בכתב הגנתו כתובת להמצאת כתבי בי-דין לפי ת.ד. 406 בני-ברק ואילו הדיוור לנתבע 1 על ידי בית המשפט נעשה עד היום לרח' ההסתדרות 25 לוד.
כמו כן יצוין כי ההחלטה מיום 9/9/09 שחייבה את נתבע 1 להגיב על ההודעה בדבר אי שיתוף פעולה דוורה ללוד וחזרה עם אישור מסירה בסימן לא ידוע.
יחד עם זאת, ב"כ התובעת הציג בפני כרגע דו"ח ותצהיר מוסר שלפיהן מתגורר הנתבע 1 ברח' ההסתדרות 25 לוד וזאת נכון לחודש 9/09.
בנסיבות אלה, אינני רואה כי ניתן לחייב את נתבע 1 בהוצאות בגין הדיון היום וגם לא בגין אי מתן תגובה מצידו להחלטת בית המשפט מיום 9/9/09.
עם זאת יתכן ויהא מקום לאחר בירור הנושא בקבלת תגובתו, לפסוק הוצאות כנגד נתבע 1 בגין הארכת הדיון שלא לצורך ככל שיסתבר שהנתבע 1 לא שיתף פעולה כנדרש לעניין איתורו של הנהג.
בהתאם לכך בנסיבות העניין אני שב ומורה לנתבע 1 לספק לתובעת כל פרט מזהה של מתן כהן לרבות ובמיוחד ת.ז. שלו וזאת תוך 7 ימים מקבלת החלטתי זו.
ב"כ התובעת ימציא את הפרוטוקול מהיום בדואר רשום עם אישור מסירה לכתובת של נתבע 1 אשר צוינה בכתב הגנתו ובנוסף לכך במסירה אישית לכתובת בלוד או בכל כתובת רלבנטית אחרת.
ב"כ התובעת ימציא לבית המשפט תוך 45 יום מהיום את אישור המסירה באשר לדואר הרשום הנ"ל וכן את תצהיר המוסר בקשר למסירה אישית שאם לא כן התביעה עלולה להימחק מחוסר מעש.
לת.פ. ליום 10/3/11.
ניתנה והודעה היום י"ב שבט תשע"א, 17/01/2011 במעמד הנוכחים.
יאיר דלוגין, שופט
הוקלד על ידי: רונית דוקרקר התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|